High Level Conference on Synthetic SAF

Live vanuit de Fokker Terminal in Den Haag

Op 8 februari vond de High Level Conference on Synthetic Sustainable Aviation Fuels (SAF) plaats. Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, trad op als gastvrouw van deze internationale digitale conferentie over de toekomst van duurzame luchtvaartbrandstoffen. Live vanuit de Fokker Terminal in Den Haag was de uitzending via een livestream verbinding te volgen. PINO verzorgde het uitnodigingstraject, de sprekersbegeleiding en voerde regie over de digitale uitzending. Vanwege de extreme weersomstandigheden was het voor sprekers niet verantwoord om live in de studio in Den Haag aanwezig te zijn. PINO kon hierin weer excelleren door in zeer korte tijd moeiteloos om te schakelen naar een volledig digitaal event.

Nederlandse wereldprimeur

Onder leiding van moderator, Frouke Kramer, betraden bekende (inter)nationale namen het digitale podium zoals o.m. Jean-Baptiste Djebbari, minister van Transport in Frankrijk, Adina Vălean, Europees Commissaris van Transport, Andreas Scheuer, minister van Transport en Digitale Infrastructuur in Duitsland en uit Nederland, Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie (Green Deal). Na hun keynotes volgde er een panelgesprek met internationale deskundigen over verschillende thema’s.

 

Het doel van dit online-evenement is om de dialoog over synthetische SAF te versnellen en gunstige voorwaarden te scheppen voor de productie en inzet van synthetische brandstoffen. De eerste stap hierin werd als Nederlandse wereldprimeur in de uitzending bekendgemaakt door minister Van Nieuwenhuizen. De KLM vloog tussen Amsterdam en Madrid zowel met gewone kerosine aan boord als met 500 liter duurzame synthetische kerosine in de tank. Die kerosine is gemaakt van CO2, duurzame elektriciteit en water. Het is het eerste vliegtuig ooit dat hiermee vloog.

Op zoek naar een high level partner?