Ontdekdezorg week 2022

Online kick-off voor herintreders en zij-instromers

Op 14 maart vond de online kick-off plaats van de Ontdekdezorg week. Hét landelijke campagnemoment voor de sector zorg en welzijn. De Ontdekdezorg week wordt georganiseerd om potentiële zij-instromers en herintreders te enthousiasmeren voor een baan in zorg en welzijn. Het ontdekken van de mogelijkheden van de sector zorg en welzijn staat centraal. Heel lokaal en regionaal gericht een kijkje nemen bij organisaties in je eigen buurt.

Live talkshow als kick-off

De Ontdekdezorg week is met veel energie afgetrapt in een talkshow met Marijke Roskam live vanuit de Prodentfabriek in Amersfoort. Als regisseur voerde PINO niet alleen tijdens de uitzending een strakke regie, ook is er vooraf mooie content geproduceerd voor het live programma. Samen met Rob Koops heeft PINO de opnames begeleid van verschillende webinars gericht op werken als herintreder en zij-instromer in specifieke sectoren, maar ook het onderwerp solliciteren kwam aan bod. De Ik Zorg Shop in Zeist was voor heel even de opnamestudio voor deze webinars.

 

De samenwerkende regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus organiseren gezamenlijk De Ontdekdezorg week. Online zijn er meerdere digitale oriëntatiesessies te volgen. Onderwerpen zoals solliciteren en retourticket naar de zorg komen aan bod. Ook worden verschillende sectoren uitgelicht in een 45 minuten durend webinar. Daarnaast is het mogelijk verschillende activiteiten te volgen, fysiek, bij een instelling in je eigen buurt.

Wilt u een week vol activiteiten organiseren?