Digitale Opening Sluizencomplex Eefde

Toegangspoort Twente sneller bevaarbaar

Met luiden van de scheepsbel op de kade van de sluis bij Eefde werd het vernieuwde sluizencomplex  op 1 juli om 14.00 uur officieel in gebruik genomen. Het officiële moment werd verricht door Marjolijn van de Zandschulp, HID RWS Oost-Nederland. PINO zorgde ervoor dat alle (technische) faciliteiten en de logistieke organisatie goed geregeld waren. Van de essentiële scheepsbel tot een uitstekende live verbinding, waardoor de opening zowel live als online tot in de puntjes is uitgedacht én verzorgd.

Dynamische talkshow

De officiële opening werd voorafgegaan door een livestream uitzending in de vorm van een talkshow. Tafelhost, Rob Koops, ontving meerdere betrokken partijen aan zijn tafel: Marjolijn van de Zandschulp (Rijkswaterstaat), Robert Jan Feijen (Lock to Twente), Antoinet Looman (Waterschap Rijn en IJssel ) en Annemarie Terpstra (Combi Terminal Twente). Tussendoor werd het tafelgesprek afgewisseld met vooraf opgenomen videocontent van onder meer minister, Cora van Nieuwenhuizen, een interview met de vijf betrokken burgemeesters, een overzichtsfilm van de werkzaamheden over de afgelopen drie jaar en een portret van (oud) omwonenden en de gebruikers van de Twentekanalen.

 

Met de opening van het sluizencomplex is ook het startsein gegeven voor de verruiming van de Twentekanalen. Samen met de uitbreiding van Sluis Eefde zorgt dit in de nabije toekomst voor een betere bereikbaarheid van de Twentse havens voor de grotere en zwaarder beladen schepen. Goed voor de regionale economie en werkgelegenheid!

Heeft u een speciale opening te vieren?