Pijn Alliantie in Nederland

Online jaarcongres live vanuit de studio

Live vanuit Studio Stream in Utrecht werd op 8 december het online PA!N jaarcongres uitgezonden. Dit jaar stond het congres in het teken van samenwerking. Pijn is namelijk veelal complex en vereist een multi- of interdisciplinaire benadering, waardoor samenwerking tussen verschillende disciplines van groot belang is. PINO organiseerde dit online congres in opdracht van Pijn Alliantie in Nederland (PAiN).

De gehele dag werd het publiek een afwisselend programma aangeboden van plenaire en subsessies, nationale en internationale lezingen en presentaties. Er waren 30 mensen aanwezig in de studio en 150 deelnemers volgden het congres online. Het congres werd geopend door Monique Steegers, voorzitter van PAiN. Aanwezigen in de studio gaven korte posterpresentaties over optimale samenwerking rondom complexe pijn. In maximaal drie minuten deden ze hun verhaal en na afloop werden er drie winnaars gekozen voor de Roberto Perez Posterprijs, Patiëntenperspectief Posterprijs en de Inhoudelijke Publieksposterprijs. De drie winnaars werden gehuldigd en ontvingen hun prijs onder luid applaus van het (online) publiek.

Het congres werd afgesloten met een interessante rondetafeldiscussie over ‘Samen kom je verder, maar hoe dan?’. Patiënten, zorgverleners en beleidsmakers gingen met elkaar in gesprek over de wijze waarop de huidige pijnzorg is ingericht. In opdracht van de Pijn Alliantie in Nederland was PINO verantwoordelijk voor de facilitaire en logistieke organisatie, zoals de registratie, posters, draaiboek, afstemming met de studio en briefen van de sprekers. Ook dachten we mee over het programma en interactieve werkvormen om het online publiek te betrekken. Tijdens de dag zelf waren we aanwezig in de studio om het congres en de techniek in goede banen te leiden. In het kader van samen kom je verder heeft PINO deze samenwerking met PAiN als erg fijn ervaren.

Wil jij ook een online of hybride event organiseren?