Online awardshow Waterinnovatieprijs

Bont watergezelschap valt in de prijzen

Op 2 december zijn de winnaars van de Waterinnovatieprijs 2021 tijdens een digitale awardshow bekendgemaakt. Een bont gezelschap van innovatieve waterideeën is in de prijzen gevallen: het roterende duikerschot, de AdOx-technologie om medicijnresten te zuiveren, De Energie Damwand en Big Brown Data. In DeFabrique was die dag ook het Waterinnovatiefestival met meerdere online sessies, Future Talks, afgewisseld door een keynote van futurist, Tessa Cramer. Met alle digitale kennis in huis kon PINO het Waterinnovatiefestival moeiteloos omzetten van een live naar een dynamische online productie.

Showregie, videocontent, jurytraject

De Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank zijn de organiserende partijen van de Waterinnovatieprijs. Deze editie stonden de grootste opgaven in de watersector in vier categorieën centraal: Aanpassen aan weersextremen, Gezond water en een gezonde bodem, Klimaatneutraliteit én Het waterschap van de toekomst. De jury stelde samen met de pre-jury uit maar liefst 99 inzendingen de 12 genomineerden vast en benoemde daaruit per categorie de winnaar. PINO was verantwoordelijk voor het jurytraject: ontzorgde de jury van A tot Z en schreef het juryrapport.

 

In een wervelende awardshow werden de genomineerden per categorie via een inbelverbinding in beeld gebracht. De presentatie was in handen van Raoul Beeldsnijder en Suzanne Blonk. Vooraf kregen de genomineerden een feestelijk eventpakket toegestuurd met daarin gouden slingers, confetti en een flesje bubbels voor het moment suprême. Speciaal gemaakte genomineerdenfilmpjes leidden de bekendmaking van de winnaars in. Een spectaculaire tissue-act, muzikaal begeleid door een operazangeres, zorgde tijdens prijsuitreiking voor een adembenemend optreden.

Mogen wij uw awardshow organiseren?