IenW-Terugkomdagen

Online kennis uitwisselen met collega’s (inter)nationaal

Jaarlijks organiseert de Directie Internationaal de IenW-Terugkomdagen. Een meerdaagse bijeenkomst waarin de kennisuitwisseling en de ontmoeting tussen alle IenW-vertegenwoordigers op de wereldwijde ambassades en IenW-ers in Nederland centraal staan. PINO was gevraagd om op 2 november de departementale dag technisch en facilitair te organiseren. Een digitale middagbijeenkomst live uitgezonden vanuit de studio in de Club van Beeld en Geluid in Den Haag.

Zo’n honderd deelnemers waren virtueel aanwezig in de Networkapp. Het online eventplatform waarin de livestream van de talkshow was te volgen, speeddates plaatsvonden via de networkcarrousel en de break-outsessies in Webex werden gehouden. Voor de talkshow was een dynamische studio-setting gecreëerd.

Vanachter een grote tafel leidde moderator, Malou van Hintum,  het gesprek met haar tafelgasten en werden inbellers uit onder meer China en de VS live naar de studio gehaald. PINO voerde de regie over het technische programma en zorgde dat de pollvragen voor de attaché-quiz op het juiste moment werden ingestart. Speciaal voor de terugkomdag werd online contentmateriaal ontwikkeld om de uitzending visueel aan te kleden.

Mogen wij uw online event regisseren?