Eindejaarsevent Duurzame Luchtvaarttafel

Onderweg naar duurzaam vliegen

Verschillende partijen hebben de afgelopen tijd op alle fronten laten zien dat duurzaam vliegen mogelijk is. Van het verduurzamen van de grondoperatie, het gebruik van duurzame brandstoffen, het retrofitten van bestaande vliegtuigen tot het vliegen met waterstof of elektrische aandrijving. Hoe zeker is het dat die vliegtuigen straks echt massaal de lucht in gaan? En waar hangt dat van af? Is het een kwestie van ‘geen woorden, maar daden?’

Dat en meer besprak presentatrice, Brecht van Hulten, met haar gasten tijdens een online talkshow van de Duurzame Luchtvaarttafel. Boven restaurant Spazio, met uitzicht op de landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport, bouwde PINO een pop-up studio. Dat deden we niet alleen, maar met de technici van SMILE en de styling van Delight.

Voorzitter Ruth Clabbers vertelde via een inbelverbinding over de resultaten uit het afgelopen jaar en de plannen voor 2022. Aan tafel vertelde onder andere Easy Jet-directeur William Vet over zijn plannen om mogelijk op termijn elektrische of hybride elektrische vluchten aan te bieden binnen Europa. Ook Willem Christiaan van Manen van Deloitte gaf aan kritisch naar de reisbewegingen van het bedrijf te kijken. Karlijn Arts van SkyNRG vertelde meer over haar expertise en experimenten met duurzame brandstoffen.

Na deze boeiende talkshow sloten deelnemers het eindejaarsevent af in deelsessies over onderwerpen als duurzame cargo, human capital in duurzame luchtvaart en elektrisch vliegen. Tot slot bood de Networkapp, het eventplatform dat we gebruikten voor dit event, nog de mogelijkheid tot netwerken in een netwerkcarrousel.

Samen werken aan een betere wereld?