Van live naar online binnen 10 dagen

Tijd voor Verbinding

De Midden Nederland Hallen in Barneveld waren op 18 november het toneel voor het jaarlijkse congres van programma Tijd voor Verbinding. Van origine was het uitgangspunt een fysiek event, maar met strengere coronamaatregelen in het vooruitzicht werd 10 dagen voor het event besloten om volledig online te gaan. Met een plenair programma en daarnaast een uitgebreid workshopprogramma, was dit een uitdagende opdracht.

Tijdens het congres ‘De volgende stap in patiëntveiligheid’ kwamen zo’n 500 zorgprofessionals digitaal samen. De dag stond in het teken van inspiratie, uitwisseling en netwerken. Want om de volgende stap te kunnen zetten in patiëntveiligheid, is onderlinge verbinding tussen zorgprofessionals, patiënten en hun ervaring in de dagelijkse praktijk nodig. Onder leiding van dagvoorzitter, Maarten Bouwhuis, werd het gesprek aan tafel gevoerd met verschillende tafelgasten. Waaronder keynotes van Ronnie van Diemen (Directeur-Genereaal Curatieve Zorg Ministerie VWS), Jop Groeneweg (Hoogleraar Veiligheid in de zorg TU Delft) en Daan Noordeloos (Eigenaar Due North Consultancy).

Na een verrassend muzikaal intermezzo door de zingende columnist Janneke Jager, was het tijd voor de opening van het online Verbindingsplein. Hier waren live pitches, posterpresentaties en de mogelijkheid om met mensen uit het veld in contact te komen. De drie workshoprondes werden afgewisseld met het TvV Café.

PINO was van het begin tot einde betrokken bij de organisatie en uitvoer van het congres. Van het selecteren van de locatie, het vormgeven van een pakkend programma tot de deelnemersregistratie en de inzet van de Networkapp. Zo kon het programma Tijd voor Verbinding zich volledig richten op het neerzetten van een mooi inhoudelijk programma.

In verbinding komen met uw netwerk?