Ynnovators Day 2020

Pop-up studio: online ateliersessies en inspiratie

Hoe toepasselijk voor de situatie waar we ons in bevinden, is de themakeuze dit jaar: De kunst van innoveren! Het jaarlijkse kennisfestival moest dit jaar omschakelen van een offline naar een digitale bijeenkomst. Maar hoe doe je dat als je al kaarten hebt verkocht, deelnemers een belofte hebt gedaan en er meer dan 20 verschillende break-out sessies staan geprogrammeerd? En hoe zorg je ervoor dat er goed kan worden genetwerkt? Dat was de vraag die PINO kreeg voorgelegd. Een toffe uitdaging waar onze projectmanagers inmiddels wel raad mee weten.

Een van dé handelsmerken van Ynnovate is: innoveren. Met de juiste timing, eigenzinnigheid en energie mensen en organisaties in de publieke sector in beweging krijgen. Dit is ook meteen de uitdaging waar we als branche van live communicatie de afgelopen tijden mee worstelden. Hoe houd je de energie op het juiste niveau als je elkaar online ontmoet? Samen met de opdrachtgever ging PINO op zoek naar de ideale oplossing. Met als uitkomst een gecombineerde inzet van een pop-up studio als lobby voor de dag én als break-out sessies via Zoom.

Dit format gaf optimale interactiemogelijkheden en bood maximale flexibiliteit! Deelnemers werden gedurende de dag heel soepel via ons online conferentieplatform naar de juiste sessie geleid. Van ateliersessies om inhoudelijk mee aan de slag te gaan tot aan inspirerende lezingen van zogenoemde grootmeesters en volop netwerkmogelijkheden in de digitale koffiebar en het ‘café locale’ tijdens de dag. En dat allemaal in een online omgeving.

Op zoek naar optimale interactie en maximale flexibiliteit?