Vitens online gespreksbijeenkomst

Watertransitie in Overijssel

Hoe zorgen we gezamenlijk voor een schoon, toekomstbestendig en duurzaam (drink)watersysteem in Overijssel? En hoe verhoudt deze transitie zich tot andere uitdagingen op het gebied van bijvoorbeeld wonen, de toekomst van het agrarisch bedrijf en natuurbehoud? Belangrijke onderwerpen tijdens de gespreksbijeenkomst Watertransitie in Overijssel. Een initiatief van de provincie Overijssel, Vitens, Waterschap Vechtstromen en Waterschap Drents Overijsselse Delta.

In de studio, opgebouwd in Kasteel de Haere in Olst, werd gesproken over een toekomstbestendig watersysteem in Overijssel. Het gesprek met stakeholders vanuit onder andere waterschappen en provincie stond onder leiding van presentatrice Liesbeth Staats. De deelnemers (waterpartners, overheden, boeren en ondernemers) keken mee naar de uitzending via Webex. Dit bood niet alleen de mogelijkheid om uiteen te gaan in kleinere groepen, maar ook om in de uitzending mee te doen met het tafelgesprek. Zo werd iedereen gehoord.

PINO verzorgde samen met het team van Studio Stream de volledige productie. Van het opbouwen van de studio in het prachtige kasteel in Olst, tot het produceren van de leader en het soepel laten verlopen van de bijeenkomst in Webex. De laatste woorden van Jelle Hannema (bestuursvoorzitter Vitens) zeggen genoeg over het succes van de bijeenkomst: ‘Dit hadden we veel eerder moeten doen!’

Wilt u ook een dialoog starten?