Samen leren door te DOEN!

Congres Aardgasvrije Wijken 2021

Op donderdag 4 maart 2021 stond het NBC Congrescentrum volledig in het teken van het online Congres Aardgasvrije Wijken. De rode draad? Samen leren door te DOEN! Het Programma Aardgasvrije Wijken trapte het congres af met bijna 1400 registraties! PINO ondersteunde de organisatie bij de logistieke en communicatieve voorbereidingen én coördineerde alle studio uitzendingen vanuit het NBC: de plenaire talkshow, een centraal inloop ‘Buurthuis’ en maar liefst tien verschillende themasessies.

Kennis en inspiratie

Het Programma Aardgasvrije Wijken nodigde professionals uit die samen leren door vooral aan de slag te zijn. Leren door te doen. Dat is de kern van werken aan aardgasvrije wijken, buurten en dorpen. Het congres stond dan ook volledig in het teken van kennis en inspiratie. Via digitaal platform Scoocs konden deelnemers niet alleen de talkshow en themasessies volgen, maar vooral ook elkaar en de sprekers ontmoeten. Tijdens een doorlopende live uitzending vanuit het PAW Buurthuis konden deelnemers nabesprekingen met tafelgasten en sprekers volgen, bij de Vraagloketten konden deelnemers binnenlopen met specifieke vragen aan experts en via het Netwerkpunt konden deelnemers elkaar online opzoeken. Tot slot was er op de Leestafel een ruim aanbod van extra informatie te vinden.

 

In aanloop naar 4 maart ondersteunde PINO de organisatie bij de logistieke en communicatieve voorbereidingen voor het congres. Denk aan het inrichten van het digitale platform, de voorbereidingen met de locatie en techniek, het beheren van de congrespagina en het opstellen en uitvoeren van een uitnodigingstraject en social media plan.

Benieuwd hoe het congres eruitzag? Binnenkort verschijnen op www.aardgasvrijewijken.nl de opnames vanuit het NBC Congrescentrum.

Ook online een compleet congres organiseren?