RWS GPO-event 2020

Van talkshow tot online teamgame voor 600 personen

Voor de derde keer op rij organiseerde PINO voor Rijkswaterstaat het GPO-event: een bijeenkomst voor alle medewerkers van Grote Projecten en Onderhoud. Waar deelnemers bij de voorgaande editie nog met elkaar op expeditie gingen, was het ditmaal de uitdaging om een stap verder te zetten: van denken naar doen. En ook nog eens in de vorm van een online talkshow. Op donderdag 8 oktober keken honderden medewerkers mee met de live-uitzending van 3D: Denken, Durven, Doen.

De uitzending bestond uit een divers programma, met wisselend inhoudelijke tafelgesprekken en entertainment. Aan talkshowhost Rob Koops de uitdaging het programma tot één geheel te vormen. Tijdens de uitzending schoven verschillende gasten bij hem aan tafel: medewerkers van GPO en leden van het directieteam. Tussendoor was er ruimte voor een flitsende prijzenbingo en maakte keynote Jaap Bressers grote indruk met zijn verhaal over hoe zijn leven opslag veranderde en hoe hij daar kracht uit wist te halen. Een cabaretier en cartoonist vatte het programma aan het einde van de dag zeer scherp samen. Maar voorafgaand daaraan was het nog tijd voor een interactieve game. De ruim 600 deelnemers werden over maar liefst 120 digitale ruimtes verdeeld.

De game stond uiteraard in het teken van 3D. De teamleden bezochten virtueel verschillende projectlocaties in het land. Per projectlocatie waren er drie typen opdrachten: Denken, Durven en Doen. Van kennisvragen over GPO tot puzzels en foto opdrachten. Om het spel goed te kunnen spelen ontvingen de teamleden voorafgaand aan het GPO-event per post al een aantal benodigdheden. De hints maakten deel uit van het uitgebreide thuispakket voor alle deelnemers. Met onder andere iets lekkers voor bij de aftrap in de ochtend, iets ter ontspanning in de break, benodigdheden voor bij de bingo én iets voor bij de borrel. Met veel liefde ingepakt door de pakketservice van PINO!

Mogen wij u ontzorgen?