Online festival vol inhoud, inspiratie én ontspanning

NZa-festival 2020

Sprankelend, inspirerend en persoonlijk: het NZa-festival was de energieke afsluiter van een bijzonder jaar voor de Nederlandse Zorgautoriteit. Vier dagen lang dompelden NZa’ers zich onder in hun eigen online festival vol bijzondere keynotes, vakinhoudelijke ronde tafels en de nodige ontspanning. PINO stelde samen met de NZa het programma samen en zorgde dat zowel de studio- als thuisuitzendingen soepel verliepen.

Live vanuit de studio begon de maandag goed met een inhoudelijk interessante sessie over het ‘maakbare brein’. Hoe kunnen wij onszelf, in onze prikkel- en stressvolle wereld, dwingen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen? Na de energieke kick-off stonden nog twee (vak)inhoudelijke talks op het programma. Ook aan de lunch werd gedacht: een collega deelde haar favoriete lunchrecept via video. De dag werd afgesloten met een persoonlijk programma: iedereen kreeg de keuze uit vier verschillende vitaliteitsworkshops zoals een bootcamp, meditatie, kracht work-out of yoga. De opvolgende dagen vormden ook een goede balans tussen inhoud, inspiratie en ontspanning.

PINO ondersteunde de NZa vanaf de ontwikkeling van het concept tot de uitvoering van het NZa-festival. In de voorbereiding bestond dit uit het vastleggen van de diverse workshops en sprekers, het filmen van de receptvideo’s, voorbereiden van de sprekers en natuurlijk de deelnemersregistratie en -communicatie. Tijdens de festivalweek zelf was het aan PINO de uitdaging om naast vier dagen talkshowregie ook de diverse WebEx-workshops te hosten.

Ook het nieuwe jaar sprankelend beginnen?