Hoe host je een online festival?

WVL Festival 2020

Een festival van een week, met meer dan 30 verschillende sessies met sprekers én enthousiaste deelnemers vanuit Rijkswaterstaat. Een week volledig in het teken van kennis en ervaringen delen, netwerken, inspireren en ontspannen. Hoe geef je dat online vorm zonder in te boeten op inhoud en interactie? PINO’s antwoord daarop is: met een heel divers programma.

Op het programma staan onder andere online spellen, masterclasses en interactieve workshops. De week start met een paneldiscussie met het DT-MT over opgavegericht werken binnen WVL en sluit af met de thuiswerkshow. Een afsluiting met een vleugje humor waarin de hele week de revue passeert. De start van het programma werd live gestreamed vanuit Studio Stream in Utrecht. Het hart van het programma, waaronder alle interactieve sessies, was te beleven via Zoom.

Wat gaat vooraf aan zo’n diverse en interactieve week? Een strakke planning en uitgebreide testsessies met de sprekers, briefings en tips om online te presenteren en instructies voor alle deelnemers. Aan PINO de uitdagende taak om Rijkswaterstaat te ondersteunen bij de organisatie van dit online festival. Tijdens het festival zelf was PINO aanwezig als regisseur bij de aftrap in de studio en als digitale Zoom-host bij alle andere sessies.

Mogen wij uw online festival hosten?