Groen in de studio

Online CSR-symposium

Klimaatverandering, de energietransitie, de noodzaak om de dalende trend aan biodiversiteitsverlies te keren, 1 miljoen extra woningen, de stikstofcrisis… Het zijn slechts enkele van de opgaven die binnen de beperkte landoppervlakte van Nederland moeten worden opgelost. Agrifirm, een agrarische coöperatie in eigendom van 10.000 Nederlandse veehouders en akkerbouwers, ging op dinsdag 1 juni tijdens het CSR-symposium ‘De strijd om de ruimte in Nederland en de rol van de boer’ in gesprek over deze actualiteiten en meer.

Onder leiding van dagvoorzitter, Marijke Roskam, werd het gesprek in de live talkshow geopend met CEO Dick Hordijk. Wat is de toekomstvisie voor het bedrijf en dus de Nederlandse boeren? Na de introductie schoven verschillende sprekers aan om hierop te reflecteren en vond er ook een paneldiscussie plaats. Meer dan 300 deelnemers keken thuis mee via de livestream vanuit de Webinary studio in Amersfoort.

PINO ondersteunde Agrifirm bij de voorbereiding, organisatie en uitvoer van het CSR-symposium. Dit begon bij de vormgeving van het talkshowconcept en de begeleiding van de sprekers. Ook de deelnemersregistratie en -communicatie werd uit handen genomen. Met oog voor detail kleedde PINO de studio aan met grote fotoblokken en natuurlijk veel groen. De deelnemers thuis ontvingen een pakketje met daarin onder meer een biologisch afbreekbaar mondkapje. Eenmaal live zorgde PINO ervoor dat alles in de studio op rolletjes liep.

Live presenteren vanuit een groene studio?