Follow UP festival

Festival Tour, digitale kennismarkt, talkshow en sessies

Wat heeft tien jaar samenwerking in bodem en ondergrond opgeleverd en hoe ziet de toekomst eruit? Tijdens het Follow UP festival op 25 november sloot het Uitvoeringsprogramma Bodem en Ondergrond (UP) tien jaar samenwerking af en werd het stokje doorgegeven. Reden genoeg voor een feestelijk festival met een talkshow vanuit DeFabrique in Utrecht, 25 online workshops én een digitale kennismarkt.

Al in de dagen voorafgaand aan het evenement konden deelnemers een ‘tour’ doen over het digitale festivalterrein. Geen live workshops of sessies, maar infographics, video’s en podcasts via het Networkapp-Platform. Naast de Festival Tour was er een digitale kennismarkt ingericht, compleet met verschillende ‘stands’. Deelnemers konden over de beursvloer lopen en tijdens de netwerklunch en borrel online aan tafel schuiven bij de standhouders. De rol van PINO? Briefen van de standhouders, verzamelen van alle content en de inrichting in samenwerking met het platform.

Het festival zou geen festival zijn als we vóór de aftrap niet even live gingen, als voorprogramma. De talkshow host en programmamanager lichtten alvast een aantal organisaties en projecten uit die meededen aan de tour en kennismarkt. Om 13.00 uur schoven enkele bestuurders aan voor de échte start van het programma. Daarin keken de tafelgasten positief terug op de samenwerking en blikten ze gezamenlijk vooruit. Aansluitend kwamen in twee rondes maar liefst 25 workshops voorbij over bodem en ondergrond. Het grootste gedeelte interactief via Zoom of WebEx; een enkeling met livestream vanaf de eventlocatie. Aan PINO de uitdaging om naast de talkshowregie in één ronde twaalf sessies tegelijkertijd te hosten.

Ook een digitale kennismarkt op jouw online event?