Focus van denken naar doen

Online Symposium onderwijs palliatieve zorg

Op donderdag 15 april organiseerde O²PZ (Optimalisering Onderwijs Palliatieve Zorg) het online Symposium onderwijs palliatieve zorg. Een online talkshow afgewisseld met twee rondes van meerdere parallelsessies was het format voor dit symposium. Hoogtepunt was de lancering van het Onderwijsplatform Palliatieve Zorg op Palliaweb. Met het thema ‘Word onderdeel van de oplossing’ wilde de organisatie de focus verleggen van denken naar doen. PINO had voor deze bijeenkomst twee teams op de been. Het ene team verzorgde de regie van de online talkshow in de studio en het tweede team zorgde ervoor dat de online parallelsessies in Zoom soepel verliepen. Deelnemers konden het symposium volgen binnen één online eventplatform.

In het plenaire programma werd afgetrapt met een prikkelende keynote presentatie ‘Wij stoppen nooit een behandeling’, waarin Intensivist-klinisch farmacoloog prof. dr. Armand Girbes en ethicus dr. Suzanne Metselaar deze stelling elk vanuit hun eigen perspectief hebben belicht. Voordat de parallelsessies van start gingen, vertelden eerst drie ervaringsdeskundigen in de talkshow over hun ervaring met palliatieve zorg met als afsluitend onderdeel een paneldiscussie. 

PINO voerde, van concept tot en met uitvoer, de regie over de online productie. Van het maken van het technisch draaiboek, briefing en begeleiding van de sprekers en sessieleiders, het inrichten van het online eventplatform tot en met de technische ondersteuning van de deelsessies.

Ook een 'rode knop-moment' voor uw bijeenkomst?