Expeditie RWS2050 Kraaiennestdag

Livestream vanuit Jaarbeurs Utrecht en ruim 350 deelnemers vanuit huis

Rijkswaterstaat organiseerde op 15 oktober 2020 de tweejaarlijkse Kraaiennestdag van het Programma Strategische Verkenningen, met als thema: Expeditie RWS2050. Met speciale aandacht voor het nieuwe maken. In het SCALA theater van de Jaarbeurs in Utrecht was het de bedoeling om met de deelnemers op 1,5 meter afstand samen te komen om het congres met diverse workshops live te volgen. Uiteindelijk is besloten het evenement online te laten plaatsvinden, met een livestream vanuit de Jaarbeurs en ruim 350 deelnemers vanuit huis. PINO ondersteunde Rijkswaterstaat bij de logistieke en technische organisatie van de Kraaiennestdag.

Wat wil de maatschappij in de toekomst van Rijkswaterstaat? Welke ontwikkelingen komen op ons af? Wat betekent dat voor ons werk? Aan dagvoorzitter Marinda Hall de uitdaging om de online deelnemers mee te nemen op deze expeditie. Samen met de programmamakers, DG van Rijkswaterstaat Michèle Blom en de (internationale) panelleden zette zij een inspirerende uitzending neer. Tussendoor was er ruimte voor interactie met het online publiek. Via de live chat werden alle vragen verzameld. Naast de regie beheerde PINO als technisch moderator in samenwerking met de Networkapp het digitale platform.

In aanvulling op het plenaire programma stonden er twee rondes met workshops op de planning. Via Zoom gingen de deelnemers uiteen in 6-8 parallelle sessies van 75 minuten. Variërend van presentaties en lezingen tot digitale exposities en interactieve groepsdiscussies in break-outs. Met drie man sterk schakelde PINO tussen alle workshops voor vragen en ondersteuning. Na afloop openden we digitaal een aantal borrelkamers om in kleine groepen na te praten. Een mooie digitale afsluiter van de expeditie!

Ook een live evenement omzetten naar online?