Congres Volwaardig Leven

Online talkshow vanuit Studio Pakhuis Den Haag

Binnen het programma Volwaardig leven werkt het ministerie van VWS o.m. met Vilans sinds 2018 aan toekomstbestendige gehandicaptenzorg samen met en voor mensen met een beperking, hun naasten en zorgprofessionals. De resultaten van de eerste twee jaar zijn op 24 en 25 november jl. samengebracht tijdens een online bijeenkomst: Congres Volwaardig Leven. Het concept: een live talkshow vanuit Studio Pakhuis Den Haag, met 7 projecten in beeld, 50 online sessies verdeeld over 4 dagdelen én ruim 1000 online deelnemers (zowel zorgprofessionals als ook cliënten en hun naasten).

PINO was verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het plenaire programma dat live vanuit de studio werd uitgezonden. Als regisseur had PINO elk dagdeel een strakke regie op de opening en sluiting dat onder leiding van dagvoorzitter, Gijs Wanders, werd gemodereerd. De in totaal 50 online sessies stonden in het teken van de 7 projecten en waren een mix van praktische workshops, lezingen en dialoogsessies.

Met het programma Volwaardig leven wil het ministerie van VWS een landelijke beweging op gang brengen naar de toekomstbestendige gehandicaptenzorg en complexe zorg. Het gaat daarbij om zorg die flexibel kan inspelen op zorgvragen van mensen met een beperking en hun naasten. Want hun wensen en behoeften veranderen. Kijk voor een terugblik op het congres op de website.

Zoekt u een regisseur voor uw online event?