14th IALA Symposium

5 dagen online: 15 uur livestream, 12 themasessies en 40 internationale sprekers

Van 12 tot en met 16 april kwam de gehele internationale maritieme sector bijeen voor de online editie van het 14th IALA Symposium. Het decor van de live talkshow van dit 5-daags symposium was de haven van Rotterdam. Iedere dag tussen 13.00 –  16.00 uur kon het internationale gezelschap kijken naar de livestream uitzending vanuit Café Rotterdam én genieten van het zicht op alle live activiteit op het weg- en watervervoer onder en over de Erasmusbrug. In opdracht van het ministerie van IenW verzorgde PINO de communicatie en de logistieke en facilitaire organisatie van het symposium. Van het uitdenken van het creatieve online concept tot en met de content productiebegeleiding en de regievoering over de online productie.

Gezien het internationale karakter van dit symposium vormde de Networkapp het ideale eventplatform om elkaar online te ontmoeten. Naast de dagelijkse livestream met talkshow uitzending stond het platform 24/7 aan om het onderlinge netwerken te faciliteren. Ook de sponsoren van het symposium kregen hun ‘premium’ aandacht. Met een interactieve beursvloer konden deelnemers en sponsoren elkaar vinden via de chat of door een afspraak in te plannen voor een videocall.

Pauline de Wilde was het vaste gezicht en tafelhost voor de kijkers tijdens de livestream. Zij ontving de sprekers live bij haar aan tafel, introduceerde per sessie de voorzitter en modereerde na afloop van elke sessie de vragen vanuit de chat naar de sprekers. Met 15 uur livestream in 5 dagen, 12 themasessies, meer dan 40 internationale sprekers uit 16 landen die via een live inbelverbinding of met een pre-recorded video hun presentatie gaven, is dit voor alle betrokken partijen een prestatie van formaat om trots op te zijn!

Bekijk hier de korte wrap-up video van het 14th IALA Symposium

Wilt u een internationaal symposium organiseren?