Publieksdag Velsertunnel

Licht aan het eind van de tunnel

Na een grote renovatie van de Velsertunnel waren het niet de auto’s die als eerste door de tunnel raasden. De eer was aan 10.000 nieuwsgierige bezoekers. Zij kwamen tijdens de publieksdag op 8 januari het eindresultaat van dichtbij bekijken. Te voet gingen ze op ontdekkingstocht langs grote informatieborden in de vernieuwde tunnel. Waar de renovatie van begin tot eind in beeld is gebracht. Als trots organisator maakte PINO, in opdracht van Rijkswaterstaat  deze unieke wandeling mede mogelijk.

Oudste tunnel van Nederland

De Velsertunnel aan de A22 is met zestig jaar de oudste snelwegtunnel van Nederland. Hoog tijd voor vernieuwing dus! De tunnel ging voor negen maanden dicht. In die tijd zijn er nieuwe vluchtwegen aangebracht en is het ventilatie systeem gemoderniseerd. De doorrijhoogte is vergroot en vrijwel alle technische installaties zijn vernieuwd er is digitale besturing toegepast.

 

De belangstelling voor deze ontwikkeling bleek enorm. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat geeft aan dat de meeste bezoekers uit de regio komen. En zij reageerden blij verrast. “Interessant verhaal van de renovatie van de Velsertunnel. Is goed in beeld gebracht en mooi gepresenteerd!”, aldus een enthousiaste bezoeker.

Wilt u een publieksevent met aandacht?