State of the art lanceringsevent We Drive Solar & Hyundai

Rode loper voor 25 deelauto’s met Vehicle2Grid

Donderdag 21 april waren alle ogen gericht op Utrecht. In het CAB-gebouw stonden 25 Hyundai IONIQ 5 deelauto’s van We Drive Solar voorzien van Vehicle2Grid technologie keurig opgesteld voor het officiële lanceringsmoment. Een absolute wereldprimeur voor We Drive Solar en Hyundai waarbij staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen en burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma acte de présence gaven. PINO mocht het event conceptueel, logistiek en facilitair tot in de puntjes uitwerken en voerde regie over het totaalconcept.

De Vehicle2Grid (V2G) technologie zorgt ervoor dat de elektrische auto niet alleen stroom van het net kan afnemen, maar ook kan teruggeven als dat nodig is. Om dat te demonstreren werden tijdens het event de DJ-booth, 3D-printer, de toiletten en een aantal de cateringpunten van elektriciteit voorzien vanuit de Hyundai IONIQ 5 met V2G-technologie. Het CAB-gebouw maakt onderdeel uit van de nieuwe wijk Cartesius. De eerste nieuwbouwwijk van Nederland met een bi-directioneel ecosysteem.

Presentatrice Brecht van Hulten ontving tijdens het plenair programma alle betrokken partijen op het podium. Daarna was het moment suprême: Robin Berg, directeur van We Drive Solar en Michael Cole, President en CEO van Hyundai Motor Europe verzorgden samen met staatssecretaris Vivianne Heijnen en burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma het officiële lanceringsmoment. Daarna konden relaties en pers verschillende korte presentaties volgen met als decor de Hyundai IONIQ 5 deelauto’s van We Drive Solar.

Mogen wij u ontzorgen?