Het Ghanese GC3B evenement over Cyber Expertise

''Een trots moment'' - Projectmanager Lynn

Met een rechtstreekse vlucht reisden onze projectmanagers Lynn en Cathelijn af naar de bruisende hoofdstad Accra in Ghana. Na maandenlange voorbereiding stond de allereerste editie van de Global Conference on Cyber Capacity Building (GC3B) op de planning. PINO organiseerde het baanbrekende evenement in opdracht van het Global Forum on Cyber Expertise (GFCE). Onze Nederlandse evenementen expertise ontmoette Ghanese gastvrijheid tijdens dit unieke congres waar diverse culturen bij elkaar kwamen.

Doel van het GFCE is om ervoor te zorgen dat iedere wereldburger kan profiteren van de voordelen van ICT via een open en veilige digitale wereld. Via het GFCE komen landen, bedrijven en internationale organisaties bijeen om kennis en expertise te delen op het gebied van cybercapaciteitsopbouw, zo ook tijdens de GC3B in Ghana. Met deze missie ging PINO aan de slag om tijdens de conferentie meer dan 40 sessies te organiseren voor ruim 700 aanwezige deelnemers. Voor wie niet aanwezig was, maar wel sessies digitaal wilden volgen, was er verbinding via een livestream. Ook was er gedacht aan de internationale deelnemers en waren de sessies (Engelstalig) ook beschikbaar in het Spaans en Frans.

Kennisuitwisseling op hoog niveau
De conferentie is een unieke mogelijkheid voor kennisuitwisseling en het stimuleren van internationale samenwerking over cyber capaciteitsopbouw. Het gehele GFCE team reisde daarom voor deze speciale gelegenheid af om het congres te ervaren en het PINO team te ondersteunen bij de organisatie. Minister Ursula Owusa-Ekuful (Ghanese Minister van Communicatie en Digitalisatie) opende de conferentie in het Kempinski hotel, was aanwezig tijdens het conferentie diner in de prachtig verlichte tuin van het Kwame Nkrumah Memorial Park, en verzorgde de plenaire afsluiting van de conferentie. Tijdens deze laatste avond was er ook een award-uitreiking speciaal voor jongeren die mee hadden gedaan aan de Ghanese National Cyber Security Challenge. De prijs ging uit naar de deelnemer met het beste cybersecurityproject.

Trots moment
Onze projectmanager Lynn: ‘’Als team hebben wij de conferentie van begin tot eind georganiseerd, inclusief de jaarlijkse bijeenkomst. In de voorbereiding waren wij verantwoordelijk voor de deelnemerscommunicatie, afstemming van het programma, en alle contacten met het hotel en de leveranciers.

Op de dagen zelf zorgden we ervoor dat alles soepel verliep en dat de opdrachtgever kon focussen op de inhoud en de relatie met alle genodigden. Een trots moment was wel dat we binnen één uur de plenaire zaal ombouwden naar drie sub-zalen.’’

Wifi-loze-uitrust-locatie
Als je een lange reis en een intense eventorganisatie achter de rug hebt, is ontspanning wel nodig. Lynn en Cathelijn stapten niet direct op het vliegtuig naar het regenachtige Nederland, maar verbleven een paar dagen in een andere omgeving. Haaks op het thema digitale wereld juist zonder wifi! Tussen de dorpen Dzita en Dzita-Abledomi aan de kust van de Volta-regio. Ook hier kwam de genereuze Ghanese gastvrijheid terug. Met een groene, glooiende omgeving met palmbomen en gombomen. Lynn en Cathelijn kijken terug op een geslaagde editie van deze eerste conferentie op het gebied van cyber capaciteitsopbouw.

Organized by:
• Global Forum on Cyber Expertise (GFCE)
• The World Bank
• World Economic Forum
• CyberPeace Institute

Hosted by:
• Ministry of Communications & Digitalisation
• Cyber Security Authority (CSA)

 

 

Mogen wij u ontzorgen?