Op zoek naar een originele teambuildingsactiviteit?

Kies voor Chainreaction!

PINO organiseert veel verschillende evenementen. Onlangs hebben we een evenement georganiseerd in de Fokker Terminal in Den Haag. En wat is er nou leuker dan een knallende afsluiting na een inhoudelijk programma vol presentaties, informatieve workshops en netwerksessies? Dit keer kozen we voor iets nieuws, de teambuildingsactiviteit Chainreaction!

Bij binnenkomst lag er voor alle deelnemers een bouwhelm klaar. Midden in de plenaire zaal stonden grote kratten met een enorme diversiteit aan materialen erin: een paspop, loopwagentje, bezem en oude racefiets. Het doel van Chainreactie? Alle teams veroorzaken samen een grote kettingreactie. Een bal legt rollend het parcours af dat de teams samen van de aanwezige materialen hebben gebouwd. Als de teams de onderdelen goed op elkaar laten aansluiten, rolt de bal uiteindelijk over de eindstreep. Na een klein 1,5 uur intensief samen bouwen, veel plezier en een paar keer testen werd de kettingreactie gestart. En wat denk je? De kettingreactie verliep succesvol en werd feestelijk gevierd met confettikanonnen die afgingen toen de bal over de eindstreep rolde!

Chainreaction is een teambuildingsactiviteit waarbij samenwerken, talenten versterken, circulair werken en heel veel plezier centraal staan. In teams werkt iedereen samen aan één doel: het maken van een enorme kettingreactie. Voordat iedereen begint met bouwen, kiezen deelnemers een rol binnen hun eigen team. Iedereen is onderdeel van een klein stukje van de keten én samenwerking is noodzakelijk om het uiteindelijke doel te bereiken. Uit eigen ervaring kunnen wij nu zeggen dat Chainreaction een originele teambuildingsactiviteit is waar iedereen met veel plezier aan meedoet. We hebben louter positieve reacties van de deelnemers gehad. En het is ook nog eens een duurzame activiteit, want alle materialen die gebruikt worden voor de kettingreactie zijn tweedehands, gekocht bij kringloopwinkels en worden bij iedere kettingreactie opnieuw gebruikt.

Wil jij ook Chainreaction als teambuildingsactiviteit inzetten?