125-jarig bestaan van het Permanent Hof

Het werkt enorm prettig en stress verlagend dat PINO precies weet waar een handje nodig is

Van 12 tot en met 14 juni reisden alle leden van het Hof van Arbitrage (PCA) en de juridische adviseurs van de verdragsluitende partijen af naar Den Haag. Het congres had dit jaar een speciaal tintje door de viering van het 125-jarig bestaan van het Permanent Hof. En PINO was erbij. Een gevarieerd programma met als bijzondere locatie het hoofdkwartier van het Hof: het Vredespaleis. Een werkplek die Pieter Schure en Tara Koole niet dagelijks hebben.

Tara Koole: “Het team van PCA bereidde het evenement inhoudelijk en logistiek tot in de puntjes voor, en wij ondersteunden hen in de praktische voorbereiding als klankbord en adviseur. PINO organiseerden een hospitality training met tips & tricks om iedereen klaar te stomen voor het internationale bezoek. Tijdens de uitvoer waren wij de extra paar ogen en oren.”

Het programma bood een gevarieerde mix tussen een plenair programma, verschillende deelsessies en deel-evenementen aan. De leden startte met het openingswoord van Secretaris-Generaal Marcin Czepelak. De voertaal van het congres was Engels, maar door de inzet van tolken was het volgen in de eigen moedertaal geen probleem. Koffie, thee, sapjes, en door de dag heen zoetigheden en warme maaltijden stonden op tijd klaar en voor velen was dat het moment om met elkaar te netwerken. De verschillende talen, culturen en prachtige achternamen op naambordjes kwamen dan bij elkaar en het was de perfecte internationale mix. Febe de Korver: “Tara en Pieter hebben op eigen initiatief verbeterpunten genoemd en uitgevoerd van te voren en tijdens het Congres. Het werkt enorm prettig en stress verlagend dat PINO precies weet waar een handje nodig is.”

Mogen wij u ontzorgen?