60e Nationale Haringpartij

Eventconcept: 600 gasten, de beste visdetaillisten en volvette haring

Op de dag van de zonnewende, genoten bijna 600 gasten zichtbaar van de ambiance van de 60e Nationale Haringpartij. Een bijzondere jubileumeditie met een gouden randje. Het meest exclusieve haringfeest vindt traditiegetrouw plaats in de kasteeltuin van Kasteel de Haar in Haarzuilens. Voor PINO een uniek eventconcept en logistiek hoogstandje om in de kasteeltuin een paviljoen te realiseren voor dit mooie haringfeest. In de voorbereiding verzorgde PINO het uitnodigings- en registratietraject van de gasten, begeleidde de visdetaillisten en faciliteerde hen met een social media communicatietoolkit.

Tijdens de zwoele zomeravond van 21 juni verwelkomde het bestuur van Stichting Hollandse Haringpartij haar Corporate Members, Comité van Aanbeveling en de vele genodigden op het oudste society- en netwerkevent van Nederland: de Nationale Haringpartij. Het Orkest Koninklijke Marechaussee verzorgde de muzikale entree van de gasten. Zes visdetaillisten verruilden deze dag hun winkel of kraam voor een plekje op de 60e Nationale Haringpartij en mee te dingen naar de prijs van beste visdetaillist van Nederland. Zij presenteerden op geheel eigen wijze de heerlijkste volvette haring niet alleen aan de gasten maar ook aan de jury van de haringpresentatiewedstrijd.

Een deskundige jury bestaande uit schrijfster Saskia Noort, Robèr Willemsen, Erik Derksen en de haringkoningin van Nederland Anneke Ouwehand brachten een bezoek aan de kraam van de visdetaillisten. Onder begeleiding van het dweilorkest Kleintje Pils maakte Saskia Noort de uiteindelijke winnaar bekend: De Haring Salon uit Rotterdam. De avond kende nog meer hoogtepunten. De secretaris, Henk de Breij, werd gehuldigd tot ere-bestuurder en ere-gast van Stichting Hollandse Haringpartij. De voorzitter, Aad Veenman, kreeg de zilveren haring uitgereikt en is daarmee het Lidmaatschap van Verdienste toegekend. Het was een prachtig jubileum waar traditie op zijn mooist kon zijn.

Mogen wij u ontzorgen?