Dialoog op hoog niveau

In gesprek over klimaatadaptatie voor Afrika in aanloop naar COP27

PINO heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan de African Adaptation Summit. Het was een omvangrijke en uitdagende opdracht die PINO met veel enthousiasme voor het Global Center on Adaptation heeft uitgevoerd. Wat deze opdracht zo uitdagend maakte? De logistieke organisatie en beveiliging voor internationale hoogwaardige gasten die van over de hele wereld kwamen.

Op 5 september organiseerde PINO voor het Global Center on Adaptation (GCA) de African Adaptation Summit in The Floating Office in Rotterdam. Dit is ’s werelds grootst drijvende kantoor. Op dit event kwamen meer dan 60 internationale high level gasten samen, waaronder de presidenten van Ghana, Congo en Senegal. Met elkaar gingen zij in gesprek over het leggen van een basis voor een doorbraak op het gebied van adaptatie voor Afrika tijdens COP27. Deze dialoog trok de interesse van meer dan 50 internationale journalisten. Dit leverde zowel op nationaal als internationaal niveau veel publiciteit op.

Voorafgaand aan het event had PINO het vooral druk met het regelen dat alle gasten op tijd in Rotterdam aanwezig waren, de ontvangst op Schiphol en de hotelaccommodaties, maar ook dat het event via een livestream – met vertaling op afstand – beschikbaar was. Ook was er veel afstemming met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de politie, o.a. over beveiliging. Op de dag zelf was PINO aanwezig om de uitvoer van het programma te begeleiden. Door de efficiënte en effectieve samenwerking met GCA hebben we een toonaangevend evenement neergezet met zeer tevreden deelnemers en goede uitkomsten.

Wilt u een dialoog op hoog niveau?