Evenement HIER opgewekt

Koninklijke zwiep aan de windmolen

Het was alweer de 10e editie van het Evenement HIER opgewekt. Zo’n 550 deelnemers kwamen woensdag 30 maart naar het Spant! voor het grootste landelijke evenement over lokale duurzame energie in Nederland. Deze jubileumeditie had een extra feestelijk tintje met een bezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Hij gaf een koninklijke zwiep aan de windmolen en onthulde daarmee het aantal leden van energiecoöperaties: 111.476. PINO kon alle energie steken in de logistieke en facilitaire organisatie van het fysieke event.

Gastvrije ontvangst en koninklijke onthulling

Gastheer Sergio Vyent gaf met muzikale begeleiding van de swingende sambaband, alle deelnemers een warm onthaal bij entree van Spant!  In plaatst van een plenaire aftrap waren er in de ochtend twee sessierondes te volgen. Na de lunch was er een plenair programma in de grote zaal. Dagvoorzitter Kim Coppes sprak met verschillende experts onder meer over netcongestie en de plannen van het nieuwe kabinet. De live getekende cartoons met Fokke en Sukke erin gaven luchtigheid aan het

 

Het hoogtepunt van de dag was het bezoek van Zijne Majesteit de Koning aan het evenement HIER opgewekt. Met een koninklijke zwiep onthulde Koning Willem-Alexander het aantal leden van energiecoöperaties: 111.476. Een nieuwe mijlpaal in de tien jaar dat de beweging voor lokale energie actief is. Hierna konden deelnemers meedoen aan de netwerkroulette of nog een sessie volgen. Met een netwerkborrel werd de dag als vanouds afgesloten.

Fotograaf: Eric Kampherbeek

Wilt u veel energie in uw event?