Werkconferentie Sterk Utrechts mbo

Werksessies met mbo’ers on the spot

Vakmanschap is belangrijk voor Utrecht! En wie vakmanschap zegt, zegt mbo. Daarom werken de vier Utrechtse mbo-instellingen en de gemeente Utrecht al vier jaar samen aan het versterken van de positie van het mbo en de mbo’ers in de stad. Vanuit het uitvoeringsplan ‘Sterk Utrechts mbo’ investeert Utrecht de komende vier jaar in vakmanschap en daarmee in de positie van mbo’ers. Hoe moet de beleidsagenda er volgens de mbo-studenten, de vier mbo-instellingen, het Utrechtse bedrijfsleven en de gemeente uit komen te zien? Het ophalen van die input stond centraal tijdens de Werkconferentie ‘Sterk Utrechts mbo’ op 1 november. PINO mocht deze bijeenkomst van concept tot en met de organisatie en uitvoer in goede banen leiden.

In het Sport College van ROC Midden Nederland in Stadion Galgenwaard kwamen meer dan 120 deelnemers bijeen voor de Werkconferentie Sterk Utrechts mbo. Dagvoorzitter Rob Koops en side-kick Samia Boukhizzou bevonden zich in het midden van de arena. Hier gingen zij in gesprek met mbo-wethouder Dennis de Vries en begeleidden de dialoog met het publiek. Als input voor de dialoog zijn Rob en Samia met een camera de straat op gegaan. Hoe denkt de Utrechtse samenleving over het mbo? Het leverde verrassende inzichten op. Vervolgens gingen deelnemers in groepjes aan de slag met de ambities voor de mbo-agenda.

De échte kanjers van deze avond waren de mbo-studenten. Zij waren niet alleen aanwezig als deelnemer maar schitterden ook in hun ondersteunende rol. PINO kreeg elf studenten van het Sport College en drie van het Creative College onder haar hoede. Als jonge professionals ondersteunden zij in de hospitality bij de ontvangstbalie, catering en het verwijzen van de deelnemers naar de sessiezalen. De studenten van het Creative College verzorgden de techniek en het geluid tijdens het plenaire programma. De plenaire dialoog en de opbrengst uit de werksessies is vastgelegd door de tekenaars van het Wandverslag.

Wilt u een werkconferentie over een maatschappelijk thema organiseren?