Stagepact event 2024: volledig in het teken van stagediscriminatie

Het samenbrengen van mensen en mogelijkheden

Op 27 maart vond op het Koning Willem 1 College in Den Bosch het tweede Stagepact event plaats. Dit evenement, dat we samen met de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) organiseerden, stond geheel in het teken van stagediscriminatie. Een van de vier doelen van het Stagepact.

Een dag vol inspirerende  gesprekken
Het was een dag vol inspirerende gesprekken met een plenaire sessie en verschillende break-out sessies. Tijdens de plenaire sessie spraken programmanager Lyda den Hartog en mbo-studente Ranija Ezzimousa, die het belang van het Stagepact benadrukten voor eerlijke stagekansen. Hun boodschap was duidelijk: discriminatie heeft geen plek in ons onderwijssysteem.

Vervolgens gingen de deelnemers ‘in gesprek’ met minister Robbert Dijkgraaf, aan de hand van drie prikkelende stellingen. Een informerend en inspirerend gesprek waarin de complexiteit van stagediscriminatie werd besproken.

Inspirerende subsessies voor duurzame verandering
Diverse subsessies, waaronder ‘Stagematching’, ‘Objectief werven en selecteren’ en ‘Het voeren van het moeilijke gesprek’, boden waardevolle inzichten en praktische tools voor het implementeren van de afspraken en maatregelen uit het Stagepact. Elke sessie stimuleerde de deelnemers om veranderingen in hun eigen omgeving te realiseren.

PINO’s touch: gastvrijheid en professionaliteit
PINO zorgde voor een naadloze ervaring van begin tot eind. Van de warme ontvangst met gepersonaliseerde naambadges tot de goed georganiseerde plenaire en deelsessies, alles was in goede handen. Ook de catering – met een heerlijke lunch en een gezellige borrel na afloop – werd verzorgd, zodat iedereen zich volledig kon concentreren op het programma. En daar waar deelnemers vaak gevraagd worden een online evaluatieformulier in te vullen, vroegen wij direct op het einde van de dag naar hen mening: wat geef/neem jij mee naar huis? Een succesvolle manier om feedback te verzamelen.


Samen sterker
Bij PINO geloven we in de kracht van samenwerking en de impact van duidelijke, oprechte communicatie. Het Stagepact Event was een voorbeeld van hoe wij deze waarden in praktijk brengen, met de belofte om ook jouw evenement onvergetelijk te maken. Want samen, brengen we het samen.

Sfeer proeven?
Klik op de link om de terugblik van het event te bekijken. Welke PINO medewerker spot jij?

Wanneer mogen we voor jou mensen met mogelijkheden samenbrengen?