Met Alle Respect 2017

Stap in de spanning van samen leven

Hoe zet de school samen met leerlingen het maatschappelijk debat in voor het oefenen van respect, de vorming van een eigen mening en het bouwen aan het leren samen leven in diversiteit? Hoe kun je spanning in de klas en op school aangaan en oppakken als leerervaring? Daarover ging de jaarlijkse onderwijsconferentie Met Alle Respect 2017. Op 12 april kwamen leraren, medewerkers en schoolleiders van het primair en voortgezet onderwijs en leraren in opleiding bijeen in het Muntgebouw in Utrecht.

Illias El Hadioui opende de dag als keynote spreker. Na de opening werden er verschillende workshops gegeven. Een daarvan was opmerkelijk te noemen. Buiten op het terrein van het Muntgebouw stonden 5 zeecontainers volledig ingericht als multimediale ontmoetingsplek. Deze containers vormen het hart van ‘Expeditie Vriend en Vijand’. Ze geven belangrijke inzichten en zijn het startpunt van een traject gericht op de verbetering van de sociale veiligheid.

Cor Bakker sloot de dag af. Het acteursbureau Kapok gaf aan de opening en de sluiting van de dag een muzikaal tintje. Bij de afsluiting schreven alle deelnemers een zin op papier en gooiden de prop naar voren. De acteurs maakten er onder begeleiding van de piano een lied van. En PINO? Die zorgde ervoor dat de organisatie van de conferentie van Stichting School & Veiligheid een succes werd.

Mogen wij u een verrassend concept aanbieden?