VO Congres 2018

In de versnelling

Al vier jaar ondersteunt PINO in de organisatie van het VO-congres. Op 29 maart mochten we onszelf opnieuw bewijzen tegenover 1200 schoolbestuurders in het NBC in Nieuwegein. Tijdens de wervelende openingsdans kwam alles samen: samenwerking, souplesse, creativiteit. Een perfect begin van het 11e VO-congres, met dit jaar als thema: ‘In de versnelling’. Veranderingen in de sector stonden de hele dag centraal. Want hoe maak je van het onderwijs ‘een favoriete hangplek voor jongeren’? Inspirerend en uitnodigend.

Twee woorden waarmee je ook het programma van de dag kunt omschrijven. Met ruim 40 stands op de informatiemarkt, een scherpe TED-talk door leraar én leerling, een lezing van historicus Herman Pleij, arbeids- en organisatiepsycholoog Niel Steinmann en Operation Education eigenaar Claire Boonstra.

Deelnemers gingen de diepte in tijdens parallelle workshops over hot topics in het voortgezet onderwijs. En niemand minder dan Freek de Jonge sloot de dag af met een lach, maar vooral ook een waardevolle les. Over vertrouwen, discipline en concentratie. Een mooie hersenkraker na een dag vol beweging en eigentijdse inzichten.

Bekijk hier een digitaal magazine van het congres. Fotograaf: Dirk Kreijkamp

Wilt u ook een inhoudelijk congres organiseren?