Zorg(en) Utrechtse Student

Stichting Utrecht Oost GEZond en de gemeente Utrecht

De conferentie ‘Zorg(en) voor de Utrechtse Student’ kon niet op een beter moment plaatsvinden dan op 4 september in het Stadskantoor van de gemeente Utrecht. De kersverse lichting nieuwe studenten in de stad, de actualiteit in de media rondom de psychische problemen van de huidige student en de maatschappelijke discussie die daaruit volgt, zetten de problematiek die Stichting Utrecht Oost GEZond en de gemeente Utrecht binnen deze doelgroep signaleren, in een keer op de kaart. PINO ondersteunde in de organisatie van de conferentie én trad op als facilitator tijdens de ronde tafeldiscussie.

Zorgpaden in kaart brengen

Hoe vindt de Utrechtse student de juiste zorg op het juiste momenten van de juiste zorgverlener? Wie is er allemaal betrokken bij de zorg rondom de student in Utrecht? Een brede afvaardiging vanuit de zorg, onderwijs, gemeente, studenten, verslavingszorg, zorgverzekeraars, politiek, buurtteam en huisvesting was deze middag aanwezig. In een ronde tafeldiscussie gingen deelnemers met elkaar in gesprek en zijn er actiepunten geformuleerd op thema’s als vind- en bereikbaarheid van zorg, samenwerking tussen professionals, alcohol, drugs en gamen en vermoeidheid, stress en burn-out.

 

En hoe kijkt de Utrechtse student aan tegen de zorg? Daar gaf de Straatquiz van dagvoorzitter en vlogger, Rob Koops, een interessante kijk op. Vooraf ging Rob met zijn camera de straat op om op de Uithof polshoogte te nemen over hoe de zorg wordt ervaren. Dat leverde naast nuttige ook humorvolle antwoorden op. Het publiek in de zaal stak het bordje met antwoord A of B in de lucht. Heb je het antwoord goed dan blijf je staan. En de winnaar, die kent het publiek op straat het best. Een live-cartoonist maakte een visueel verslag van de thematiek en de onderlinge discussie.

Welk pad kiest u voor uw evenement?