‘Sterk Utrechts mbo’

Gemeente biedt podium aan trots mbo

Op dinsdag 5 februari 2019 vond de conferentie ‘Sterk Utrechts mbo’ plaats bij Nimeto, de mbo vakschool voor creatieve ruimtemakers. Het doel was om betrokkenen bij het mbo mee te laten denken over de invulling van het mbo-actieplan. Met het plan wil de gemeente Utrecht het mbo de aandacht geven dat het verdient. Dit kunnen ze niet alleen en daar hebben ze het onderwijsveld, de werkgevers en andere partners voor nodig. PINO bood ondersteuning in de organisatie van de conferentie en deed de coördinatie en begeleiding van een aantal mbo-studenten vanuit ACT en Journalistiek.

MBO is hot

Ruim 110 deelnemers uit het mbo-werkveld variërend van de gemeente, kennisinstellingen en bedrijven waren aanwezig tijdens de werkconferentie. Vier ambities: Trots op het mbo, Passende ondersteuning studenten, mbo dat aansluit op de regionale arbeidsmarkt en Innovatief en de toekomst van de stad vormen de belangrijke pijlers van het mbo-actieplan en stonden centraal op deze interactieve bijeenkomst. De werkconferentie kende een korte plenaire aftrap van o.a. wethouder Klaas Verschuure en van de voorzitter van de mbo-raad, Ton Heerts, die hun visie gaven op het mbo.

 

Onder leiding van dagvoorzitter Marceline Schopman werden de vier ambities door verschillende pitchers plenair geïntroduceerd. Daarna gingen de deelnemers in groepjes uiteen om in meerdere tafelgesprekken input te leveren op de verschillende ambities. Een live cartoonist liet op luchtige wijze de gesprekken van de avond in meerdere cartoons voorbij komen. Wethouder Klaas Verschuure vatte de avond met de volgende woorden onder meer samen: “mbo – Mega Belangrijk Onderwijs!”

Heeft u een mega belangrijk congres?