Uitreiking TechniekTrofee 2018

Spetterend TechniekTrofeest!

Bij de vijfde uitreiking van de jaarlijkse TechniekTrofee pakte TechniekTalent.nu groot uit met een TechniekTrofeest in het Oude Magazijn in Amersfoort. Daar kwamen op 27 juni meer dan honderd leerkrachten bij elkaar om mooie voorbeelden van Wetenschap & Techniek-onderwijs in de schijnwerpers te zetten. Het programma, met inspirerende sprekers en een quiz vol verrassende proefjes, maakte het feest compleet. Voor PINO was het ook een feestje om betrokken te zijn bij de organisatie ervan.

Op de proef gesteld

Juryvoorzitter van de TechniekTrofee 2018 was wetenschapsjournalist Diederik Jekel. Hij praatte de feestmiddag met een aanstekelijk enthousiasme aan elkaar. Johannes Visser, journalist van De Correspondent en voormalig leraar Nederlands, en neuropsycholoog Sanne Dekker lieten hun licht schijnen over de effecten en uitvoering van Onderzoekend & Ontwerpend leren. En wat blijkt? Goede begeleiding door leerkrachten is dé succesfactor. De kennis in de zaal werd door Diederik Jekel getest met De Grote W&T-quiz. Wat valt sneller naar beneden, een volle of lege fles? En als je een magneet doormidden zaagt, hou je dan een plus- en minpool over? Het juiste antwoord werd telkens met een proef vastgesteld. Het bewijs dat W&T-onderwijs heel leuk en zeker niet moeilijk is.

 

Aan het eind van de dag werd de TechniekTrofee door Ria Westendorp, plv. directeur Primair Onderwijs bij het ministerie van OCW, uitgereikt aan SBO De Reis van Brandaan in Eindhoven. De Inspiratieprijs ging naar OBS ’t Palet uit Den Haag. Projectleider Carla Roos van TechniekTalent kijkt met een goed gevoel terug op de dag: “De ervaring van PINO met het organiseren van evenementen kwam goed van pas. Daardoor liepen de voorbereiding én het TechniekTrofeest op rolletjes. Met blije en geïnspireerde leerkrachten tot gevolg!”

Heeft u ook iets te vieren?