Leerzame docentenmiddag met Boom

Met de thema's onderzoek, diversiteit en inclusie

Op 9 maart organiseerde Boom hoger onderwijs de jaarlijkse docentenmiddag onderzoeksvaardigheden in The Colour Kitchen in Utrecht. Boom levert als kennispartner in het hoger onderwijs een bijdrage aan de ontwikkeling van studenten en docenten. Op de docentenmiddag kwamen de docenten samen om in gesprek te gaan en meer te leren over het thema: het uitvoeren van een onderzoek en alles wat daarbij komt kijken.

Na twee jaar mocht het eindelijk weer: een docentenmiddag op locatie! En de locatie was volledig in thema, The Colour Kitchen is namelijk een oude school. Met ongeveer 75 deelnemers was er een mooie opkomst en de sfeer zat er goed in. Er waren twee rondes aan break-out sessies met inspirerende en interactieve onderwerpen. Zo gingen de docenten aan de slag met het digitale leermiddel bouwstenen of ze gingen de diepte in met een sessie over actieonderzoek.

Naast de break-out sessies was er een inspirerende keynote van Machteld de Jong, Lector Diversiteitvraagstukken aan InHolland. Het actuele thema diversiteit en inclusie is ook erg relevant bij het doen van onderzoek in het hoger onderwijs. Met de inspirerende thema’s en het inhoudelijke programma is er samen met PINO een geslaagde en leerzame docentenmiddag georganiseerd.

Wilt u ook een inspirerende bijeenkomst organiseren?