24 uur – wereldwijd online

Climate Adaptation Summit (CAS) 2021

Op 25 en 26 januari was Nederland gastland van de online Climate Adaptation Summit (CAS) 2021. Het doel? Zorgen dat onze wereld de gevolgen van klimaatverandering kan doorstaan. In samenwerking met collega’s van Obsession en Nathan Wiersma ondersteunde PINO de organisatie bij het hosten van een 24-uursevenement, wereldwijd! Een veelzijdig programma, met als hoogtepunt de officiële opening met meer dan 30 wereldleiders.

CAS2021

Ruim 30 wereldleiders, 50 ministers en 50 internationale organisaties gingen op de Climate Adaptation Summit in gesprek met wetenschappers, vertegenwoordigers van de private sector en het maatschappelijk middenveld, jongeren en meer dan 18.500 geregistreerde deelnemers. In 12 verschillende sessies sloegen zij de handen ineen om kennis te delen, actie te ondernemen en vaart te maken met de agenda voor een klimaatbestendige toekomst in 2030. 300 sprekers deelden hun inzichten en plannen, terwijl partners van over de hele wereld hun bijdrage aan CAS 2021 leverden met 160 side events. Tijdens de 24 uur dat CAS 2021 duurde, kreeg zo de Adaptation Action Agenda vorm, die richting geeft aan een versnelde aanpak van klimaatadaptatie de komende 10 jaar.

Wat deed PINO?

Een complex programma vraagt om een strakke en goed georganiseerde aanpak. PINO ondersteunde de organisatie bij de programmering. In de maanden voorafgaand aan de Summit hielpen we om het verhaal en de boodschap van alle 12 programmaonderdelen te stroomlijnen. Hoe zorg je voor een pakkend en afwisselend online programma? Tijdens de 24 uur van CAS kwam dit allemaal samen in het World Forum The Hague. Vanuit de studio op locatie opende minister-president Mark Rutte samen met minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen de Summit. Oud Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon was digitaal aanwezig bij de opening, net als andere grote namen als Angela Merkel en VS-klimaatgezant John Kerry. PINO kijkt met trots terug op dit wereldwijde online evenement.

Benieuwd hoe de CAS 2021 eruit zag? Bekijk hieronder de wrap-up video. Neem voor nog meer video’s een kijkje op CAS TV

Heeft u ook een internationaal publiek?