Netwerkdag Luchtvaartveiligheid

Aan de slag met het Actieplan Luchtvaard- veiligheid

Ruim 200 deelnemers kwamen op 21 november bijeen voor de jaarlijkse Netwerkdag Luchtvaartveiligheid, georganiseerd door het ministerie van IenW. In de Fokker Terminal in Den Haag draaide het die dag om de uitvoering van het Nederlandse Actieplan voor Luchtvaartveiligheid 2023-2026. Een actieplan dat het ministerie samen met de luchtvaartsector vormgeeft. PINO had voor deze dag een eigen actieplan: een goed georganiseerde netwerkdag waarbij we de opdrachtgever ontzorgen, deelnemers gastvrij ontvangen en sprekers maximaal begeleiden.

Dagvoorzitter, Nina de la Croix, leidde de netwerkdag in goede banen. De dag werd plenair geopend door Henri Faassen, directeur Luchtvaart bij IenW. Hij gaf inzicht in de voortgang van het actieplan. Vervolgens werd er in een panelgesprek dieper ingegaan over hoe de sector samen een veilige integratie van bemande en onbemande luchtvaart mogelijk kan maken. Tijdens de lunch was er gelegenheid om met elkaar in gesprek bij een van de standjes op het kennisplein.

PINO had vooraf afstemming met de standhouders en deed de coördinatie op de dag zelf. In de middag was het tijd voor verdiepende sessies. De sprekersbegeleiding nam PINO uit handen. We verzamelde hun wensen en zorgden dat alles gereed was bij de start van hun sessie. De dag werd plenair afgesloten met de feestelijke uitreiking van het Veiligheidsinitiatief van het jaar, waarna de  netwerkborrel van start ging.

Heeft jouw actieplan een goede regisseur nodig?