ProRail SIM-posium

''Wij konden ons goed op de inhoud richten''

Op 23 mei organiseerde PINO voor ProRail geen symposium, maar een SIM-posium! Ruim 100 deelnemers gingen in het Railcenter in Amersfoort aan de slag met vragen over simulatie (snap je hem al? SIMulatie…).

De hoofdvraag van de inspirerende dag was: hoe kan simulatie een rol spelen in de digitaliseringsopgave van ProRail? En dat is best een cruciale rol voor de ontwikkeling van de spoorwereld. In workshops zochten de deelnemers de verdieping op met bijvoorbeeld VR-demo’s, DIY simulaties en een Toekomst Café. En die inhoud bleef een rol spelen in de plenaire opening en afsluiting. ProRail directeuren Arjen Boersma (ICT) en Julien Cayet (Innovatie & Technische vernieuwing) haakten in op de laatste ontwikkelingen en de opgehaalde inzichten tijdens de workshops.

Verder brachten we de deelnemers samen door het faciliteren van een marktplein. Verschillende initiatieven deelden meer over hun projecten of diensten, onder het genot van een borrelhapje. Kortom, een plek voor het maken van nieuwe connecties, het delen van kennis en natuurlijk gezelligheid.

En PINO’s rol? Deze waardevolle ontmoetingen faciliteren. Naast alle logistieke voorbereidingen ontvingen we op de dag zelf de enthousiaste deelnemers. En we zorgden ervoor dat het plenaire programma stipt op tijd begon. Of dat alle workshopleiders hun verhaal konden vertellen. Met als resultaat een soepel verlopende dag. Onze opdrachtgever Jelle van Luipen zegt: ‘’Bij PINO konden we alles neerleggen van begin tot einde, zodat wij ons goed op de inhoud van het SIM-posium konden richten. PINO heeft ons zo volledig ontzorgd, en het SIM-posium is erg goed ontvangen door de deelnemers!’’

Mogen we ook met jou meedenken?