IEX Beleggersdag 2023

Een dag vol inspirerende sessies, tips en tricks voor de particuliere belegger

Op vrijdag 30 juni organiseerde IEX Media met behulp van PINO voor de tweede keer de IEX Beleggersdag. Het was opnieuw een bruisende editie! Het Spant! in Bussum was gevuld met meer dan 1100 particuliere beleggers die kennis en inspiratie kwamen opdoen over de trends en ontwikkelingen op het gebied van beleggen en tips en tricks kregen om zowel op de korte als langere termijn succesvol te beleggen. Goed om te zien dat bij deze editie een gevarieerder publiek op de IEX Beleggersdag af kwam: er waren namelijk meer vrouwen en jonge beleggers aanwezig.

Bij aanvang van de dag stond een heel team aan IEX’ers en gastheren en -vrouwen klaar om de bezoekers hartelijk te verwelkomen. Al snel was de beursvloer goed gevuld met stands van organisaties als eToro, Fintessa en natuurlijk IEX zelf die de bezoekers graag meer wilden laten zien over hun kennis over beleggen én bezoekers die de stands bezochten. Op het hoofdpodium waren diverse interessante keynotes onder leiding van dagvoorzitter Gerben van Driel. De dag werd geopend door Peter Paul de Vries, Voorzitter Raad van Commissarissen IEX en Value8, met een interessante keynote over de beleggerswereld. Jos Benschop, senior vice-president technologie bij ASML, nam het stokje over en ging dieper in op ASML en de chiptechnologie van het komende decennium. Na de plenaire opening opende de snoepwinkel met diverse sessies verzorgd door partners van het event én de redactie van IEX, en de bezoekers konden een bezoekje brengen aan de beursvloer.

Tijdens de lunch konden bezoekers de IEX BeleggersPodcast Live bijwonen, met Arend Jan Kamp en Niels Koerts van IEX. De IEX Beleggersdag werd afgesloten met een prikkelende talkshow. Onder leiding van Gerben van Driel werden de talkshowgasten Martine Hafkamp (eigenaar van Fintessa), Niels Koerts (beleggingsanalist bij IEX), Martijn Rozemuller (CEO Europa bij VanEck), Peter Siks (beleggerstrainer bij Saxo Bank) en Royce Tostrams (beursanalist en eigenaar van Tostrams Groep) aan prikkelende stellingen onderworpen. Het publiek verliet de IEX Beleggersdag met veel praktische beleggerstips waar ze direct mee aan de slag konden. We verheugen ons nu al op de IEX Beleggersdag 2024, want ook daarvoor is PINO gevraagd om de programmering, facilitaire en logistieke organisatie op zich te nemen en regie te voeren.

Wilt u ook een dag vol inspirerende sessies organiseren?