Kompasdagen IenW: Gewoon doen!

blik in de cockpit van het ministerie

Twee dagen, 17 inspirerende sessies, circa 500 IenW’ers en vele enthousiaste reacties. Dát is het resultaat van de Kompasdagen op 21 en 23 maart 2023. In deze twee dagen ging het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan de slag met Kompas IenW. Kompas IenW geeft richting aan de ontwikkeling van IenW. Nu en straks impact maken betekent (meer) opgavegericht, van buiten naar binnen en toekomstgericht werken. PINO ondersteunde het ministerie bij de organisatie en uitvoer van dit evenement.

De Kompasdagen werden afgetrapt door secretaris-generaal Jan Hendrik Dronkers, kersverse directeur-generaal Afke van Rijn en pitchers Josefien van der Ven, Iwan Hoekjan en Dylan Koenders. Het thema: Over hoe het wél kan! Stappen zetten in complexe opgaven! Onder de energieke leiding van gespreksleider Gert Jan de Maagd kregen we een blik in de cockpit van het ministerie. De deelnemers waren live in de studio aanwezig of keken vanuit huis mee.

Het programma werd vervolgd met verschillende sessies, live vanuit Den Haag en Utrecht of online vanuit huis te volgen. Deelnemers konden onder meer kiezen uit een lezing over een sociaal veilig werkklimaat, een masterclass over design thinking of een workshop met acteurs over het gesprek met een emotionele burger. Het overgrote deel van de sessies werd voor en door IenW’ers georganiseerd.

Wilt u deelnemers een blik in uw cockpit geven?