Festival ERTMS, What’s next

Live event voor ProRail

Op 31 maart vond het live festival ERTMS, What’s next plaats in het Spoorwegmuseum. Ruim 400 deelnemers kwamen samen om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan over de ontwikkelingen en toekomst van ERTMS. Met een festivalblok en veel verschillende sessies, bood de middag alle ruimte om na twee jaar corona contacten te hernieuwen en nieuwe kennis op te doen.

Na een warm welkom met lunch werd de dag geopend door dagvoorzitter Maarten Bouwhuis. Op het programma stond ook futuroloog Tony Bosma. Met zijn vooruitziende blik vertelde hij over de toekomst van mobiliteit. Zijn onze huidige denkstructuren nog wel toereikend en welke rol speelt het spoor in de toekomst? Tijdens de daaropvolgende Collegetour kregen deelnemers de kans om verschillende spelers uit het veld het hemd van het lijf te vragen. Om iedereen de kans te geven goed bij te praten en nieuwe kennis op te doen, was de verdere middag zelf samen te stellen. In alle zalen, drie treinen, de Bedrijfsschool en de Foyer boven en het Strikkershuisje en de Dubbeldekker buiten werden demo’s en infosessies gehouden. Even toe aan een andere uitdaging? Dan was het ook mogelijk om jezelf op te laten sluiten in een Escaperoom. De middag werd afgesloten met een feestelijke netwerkborrel, met live DJ en saxofonist The Brotherhood als achtergrondmuziek.

PINO adviseerde ProRail bij het samenstellen van het programma, verzorgde de registratie en onderhield als spin het web het contact met alle personen die een bijdrage leverden aan het festivalblok. Ook het contact met de techniek, catering en locatie was bij PINO in goede handen. Op de dag zelf was PINO aanwezig om de ontvangst te verzorgen, inclusief badges en lanyards voor alle deelnemers, en het verloop van de verdere dag in goede banen te leiden.

Ook een zakelijk festival organiseren?