Een volle beursvloer op Overheid 360°

Maatschappelijke impact met 50 sessies, 40 standhouders en 900 bezoekers

Met 40 exposanten en 50 leerzame sessies was het een dag vol maatschappelijke impact met ICT-oplossingen. Het Overheid 360° congres is hét jaarlijkse vakcongres over de digitale overheid. Op 7 juni 2023 organiseerde PINO het congres in de Jaarbeurs, Utrecht.

Iedereen die werkzaam is bij een gemeente, provincie, rijksoverheid of een andere publieke instantie was welkom op het congres. De digitale wereld ontwikkelt snel, ook bij de overheid. Met thema’s als artificial intelligence, cloud computing, informatiestrategie of het populaire ChatGPT zochten we de verdieping op over de digitale overheid. Met als belangrijke focus: hoe maak je met slimme ICT-oplossingen maatschappelijke impact? Dit deden we aan de hand van 50 sessies; een strak en informatief programma.

Deze sessies werden onder andere gegeven door gemeentes en universiteiten, maar ook door de exposanten zelf. Ruim 40 organisaties vulden de beursvloer. Ze deelden hun kennis en oplossingen met de ruim 900 bezoekers.

Zo had KPN samen met InSpark een eigen theater inclusief netwerklunch, of kon je een race simulator uitproberen bij EPOS en Audiocodes. Uit de evaluatie die PINO heeft afgenomen onder bezoekers blijkt dat het congres waardevol een inspirerend was. Een geslaagd programma dus!

Wat maakte dit evenement bijzonder voor PINO? Wij waren verantwoordelijk voor de gehele organisatie. Zo hebben we hard gewerkt aan de registratie, de website, het contact met sprekers en de afstemming met de locatie. Maar het gaat verder dan dat: de exposantenwerving , de samenstelling van het programma, de marketing inzet voor de deelnemerswerving en het inrichten van een uitgebreide netwerkapp had PINO onder haar hoede. Een divers en immens organisatietraject, en met succes! Volgend jaar organiseert PINO een nieuwe editie van het Overheid 360° congres op 19 juni 2024.

Wilt u meer weten over de organisatie van congressen?