Global Health Security Agenda 2016

Practice to be ready!

Wereldwijde gezondheid. Een wens van iedereen. En we raken er niet over uitgepraat. Zeker niet de deelnemers aan de high level meeting van de Global Health Securtiy Agenda. Drie dagen lang bogen ministers van volksgezondheid en hun delegaties, uit meer dan 40 landen, zich over oplossingen om de gezondheid van de wereldbevolking te bevorderen. Na Washington en Seoul was het dit jaar de beurt aan Rotterdam om de conferentie te hosten. PINO werd geselecteerd om het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te ondersteunen in de organisatie.

Uitdagende vraagstukken

Het WTC Rotterdam vormde het bruisende hart van inhoudelijke discussies over preventie, opsporing en reactie. Hoe beschermen we de wereld tegen uitbraken van bedreigende infectieziekten? En hoe krijgen we de wereldwijde gezondheid hoog op de beleidsagenda’s? In plenaire debatten, scenario based discussies, NGO sessies en een Next Generation programma kwamen deze vraagstukken op tafel.

 

Natuurlijk was er ook tijd voor ontdekking, ontspanning, ontmoeting. Met een welkomstborrel in het oude stadhuis, een exclusief diner op de SS Rotterdam en excursies naar onder andere Port of Rotterdam Health Agency en het Erasmus Medisch Centrum.

Mogen wij uw oog voor detail zijn?