NVR Witte Raven en Zeldzame Postzegels

Het totaal ontzorgen van de praktische organisatie

Uit alle windrichtingen van Nederland kwamen 250 reumatologen (en in opleiding) samen in ’t Spant in Bussum. Een nieuwe locatie voor het jaarlijkse congres “Witte Raven en Zeldzame Postzegels” voor de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie. Het doel? Zeldzame casussen binnen het vakgebied bespreken. Zo verruimen de reumatologen jaarlijks hun kennis en wetenschappelijke inzichten; belangrijk om elk jaar te doen.

Deelnemers kregen een inhoudelijk gevarieerd programma. In de ochtend drie verschillende sessies en in de middag een verscheidenheid aan sprekers. Onder begeleiding van dagvoorzitters dr. Robin ten Brinck en dr. Renske Meijer en sidekick dr. Melek Güler-Yüksel kregen artsen 10 minuten de tijd om hun verhaal te vertellen. Een snelkookpan in optima forma. Na de presentatie nog 4 minuten vragen uit het publiek en daarna stond de volgende spreker klaar om te starten. PINO zorgde dat de timing in het strak geregisseerde programma stipt was. Zo liep het niet uit en waren er voldoende momenten tussen het volle programma door om bij te praten met de medereumatologen.

In de pauze werd er ook goed gezorgd voor de geïnspireerde deelnemers op het aangeklede netwerkplein. Na de pauze ging het programma door met de prijsuitreiking van de Rheumatology Grant en namen de laatste sprekers het woord. De bezoekers kletsen nog na tijdens de borrel in de foyer.

Maaike Neven, projectmanager bij PINO: ‘Wij waren verantwoordelijk voor het totaal ontzorgen van de praktische organisatie. Het optimaal neerzetten van het programma en de sessies, voorbereiding met de locatie en techniek, en de uitvoer op de dag zelf. Vanaf de start voor de registratie van alle bezoekers. De sfeer was goed en het was leuk om te zien dat de meesten elkaar kenden van de vorige editie.’

Mogen wij u ontzorgen?