Fit Festival voor medewerkers Zorg van de Zaak

Op inhoud, creativiteit en logistiek een topproductie in cocreatie

Na de geslaagde editie van het Fit Festival in 2022 was het projectteam van PINO maar wat blij dat Zorg van de Zaak ons vroeg om hun interne congres weer te organiseren. Van concept, programmering, productievoorbereiding tot en met de uitvoer. PINO voerde regie over het project- en eventmanagement. Het thema van de dag: Positief Werkklimaat. Met bijna 1.000 medewerkers aanwezig in het vernieuwde NBC Congrescentrum was het een goed moment het hele netwerk bij elkaar te brengen. Een dag waar iedereen bijgepraat en geïnspireerd werd tijdens het plenaire gedeelte, vol nieuwe energie de workshops uit kwam en enthousiast kon deelnemen aan allerlei activiteiten op het Positiviteitsplein. En dat allemaal in het teken van Samen vooruit in een Positief Werkklimaat.

De deuren van het NBC gingen al vroeg open. Om 08.30 uur kwamen de eerste deelnemers al bij de ontvangstbalie om hun persoonlijke badge met programma op te halen. Op het Positiviteitsplein, het centrale ontmoetings- en cateringplein, was de hele dag een doorlopend programma van activiteiten te doen. Wat dacht je van het Blijtankstation. Daar word je pas blij van! Even een moment voor jezelf? Pak een koptelefoon en tune in op een van de themakanalen Meditatie, Muziek of Natuur.

In de plenaire opening van het Fit Festival stonden netwerkdirectieleden, Bas Tomassen en Rita Zijlstra, geprogrammeerd. Zij spraken over de veranderingen in werk en welzijn door technologische vooruitgang en vergrijzing. Wat heb je nodig om een positief werkklimaat te creëren? Welzijn is de basis voor gezond en veilig werken. Dat leidt tot minder ziekteverzuim, lagere turnover, minder burnouts, hogere betrokkenheid en tevredenheid en betere financiële resultaten. Het presentatieduo van Bruismakers zorgde voor verbindende en ludieke intermezzo’s tussen de verhalen van Bas en Rita.

Veel verschillende sessies en een tricky keynote

Na deze start was het tijd om de verdieping in de workshops op te zoeken. De medewerkers konden kiezen uit 24 workshops die te maken hadden met het thema Positief Werkklimaat. Verdeeld over verschillende subthema’s zoals positieve werkcultuur, fysiek werkomgeving, (persoonlijk) leiderschap of technologische omgeving. Een sessie van Aaron Mirck over AI, Edwin van Andel over ethical hacken of een sessie over hoe je mindset kan bijdragen aan herstel. Deelnemers die als sessie voor het pop-up choir hadden gekozen, gaven een indrukwekkend slotoptreden voor een groot publiek.

Keynotespreker Jitske Kramer nam als afsluiter van de dag de deelnemers mee in haar gedachtengoed. Met de vele uitdagingen en veranderingen op het werk en de wereld om ons heen zijn het tricky tijden. Hoe ga je daarmee om? Met dat bewustzijn, nieuwe inzichten en positieve energie werd er tijdens de borrel nog lang nagepraat over deze editie van het Fit Festival.

Projectleider Martine Wilhelm van Zorg van de Zaak: “Samen met het PINO team hebben we elkaar goed aangevuld op inhoud, creativiteit en alle logistieke zaken en zo de lat voor de volgende editie weer een stukje hoger gelegd! Ik weet zeker dat we PINO weer weten te vinden voor een volgende editie!”

Samen aan de slag met jouw festival?