40 jaar Lister

Een mooi speelveld om aan bij te dragen

Al 40 jaar is Lister gespecialiseerd in herstelondersteunende begeleiding van volwassenen met een psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Betekenisvol werk: ervoor zorgen dat deze volwassenen een krachtig leven kunnen leiden midden in de maatschappij. In het jubileumjaar is er extra aandacht voor de 1950 cliënten, de 870 medewerkers en hun belangrijke bijdragen aan de maatschappij. Samen met Lister organiseerden we zomeruitjes door heel Nederland en een feestelijk jubileumfestival in stadion Galgenwaard. Hoe zorgden we voor een focus op de inhoud, waarbij feest vieren ook centraal stond?

De maand september was gevuld met tien vrolijke zomeruitjes. Cliënten konden kiezen uit zes locaties: een dagje naar de Efteling; touren door Safaripark de Beekse Bergen; het Openluchtmuseum ontdekken; een rondleiding door de Johan Cruijff Arena of met een gids de natuur in bij de Oostvaardersplassen of ’s Graveland. Ook de medewerkers van Lister sloten aan als reisleider of als begeleider. PINO verzorgde deze uitjes tot in de puntjes: de inschrijvingen, het contact met de deelnemers, het inzetten van bussen als vervoer, de lunch en de logistieke details op de locatie.

Op 2 november stond de volgende jubileumactiviteit op het programma: het Lister jubileumfestival in stadion Galgenwaard in Utrecht! Iedereen was welkom: medewerkers, cliënten en relaties. Het feest stond in het teken van het thema ‘kloofdichters’. Lister ervaart nog steeds dat cliënten niet volwaardig mee kunnen draaien in de maatschappij. Het is lastig om werk of woonruimte te vinden, ze zijn onvoldoende taalvaardig, ze missen sociale contacten, etc. Tijdens het inhoudelijke programma gingen de bezoekers samen op zoek naar oplossingen. Wethouder Rachel Streefland van Gemeente Utrecht was bij de start van het middagprogramma. En met keynotes van Talitha Muusse (presentatrice), Wim Kieft (voormalig profvoetballer) en Cora van Horssen (hoofd kennisteam Nibud) werden de ruim 500 bezoekers geïnspireerd.

Verder waren er workshops over mentaal fit blijven, verbinding of schulden & stress. En een rondleiding door stadion Galgenwaard kon natuurlijk niet ontbreken. Bezoekers konden op de dag zelf bepalen waar ze wilden aansluiten; een toegankelijke sfeer dus, net zoals op een festival. En PINO zorgde voor een extra festivalsfeertje met een Blijtank station vol positiviteit, een creatieve photobooth, sportieve tafelvoetbalpotjes en een swingende vinyl DJ.

Na de inhoudelijke middag was het tijd voor feest voor de medewerkers. Het buffet stond klaar en daarna kwamen de Corona’s: een verrassende band die zorgt voor een unieke muziekbeleving. Muzikale wensen uit de zaal zijn welkom en niks is te gek. Het was de klap op de vuurpijl: een mooie afsluiting van het jubileumjaar. PINO verzorgde ook voor dit feest de volledige logistiek: alle contacten met leveranciers, sprekers, workshopleiders en locatie. Maar ook de registratie, het invullen van het programma en de praktische details. Kortom: de dag soepel laten verlopen. Het is een mooi speelveld om aan bij te dragen: Lister doet werk met sterk maatschappelijk belang, en met de zomeruitjes en het jubileumfestival wordt de waardering uitgesproken voor alle betrokkenen.

Mogen we met je meedenken?