Werkconferentie: Samen werken aan arbeidsinnovatie

Inzichten, dialoog, workshops en ontspanning

Hoe kunnen we het werken in de zorg slimmer en anders organiseren? Deze vraag stond op 12 april centraal tijdens de regionale werkconferentie die werd georganiseerd door de samenwerkingsverbanden Samen Voor betere Zorg en Sigra. In het Van der Valk Hotel Haarlem kwamen 128 deelnemers bijeen die werkzaam zijn in verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in Noord-Holland. PINO dacht mee over het concept, de programmering en verzorgde de logistieke en facilitaire organisatie.

Dagvoorzitter Kim Coppes opende de werkconferentie en ging in gesprek met bestuurder Roel de Bruijn over de toenemende zorgvraag in relatie tot het groeiende personeelstekort in de regio. Niek van den Adel gaf in zijn keynote interessante inzichten vanuit het perspectief van de patiënt. In de plenaire dialoog gingen verschillende bestuurders met elkaar en met het publiek dieper in op het benutten van de regionale kracht door de onderlinge samenwerking verder te intensiveren.

Er werden die middag meerdere workshops aangeboden die waren gevuld met kennis delen, inspiratie opdoen, ervaringen uitwisselen en good practices laten zien. Het centrale innovatie- en inspiratieplein bruiste van de energie. Deelnemers konden elkaar ontmoeten en organisaties kregen een podium om te vertellen over hun innovaties. Allemaal initiatieven om slimme zorginnovatie aan te jagen. De werkconferentie werd ontspannen afgesloten met een conlusiebingo.

Mogen wij u ontzorgen?