Uitreiking Impactmakerprijs 2022 succesvolste arbeidsmarktproject

Tijdens het Impactsymposium om anders te werken in zorg en welzijn

Op 16 maart organiseerde PINO in opdracht van Actie Leer Netwerk de uitreiking van de vakjury- en publieksprijs voor de lmpactmaker 2022. De uitreiking van de Impactmakersprijs 2022 was onderdeel van het Impactsymposium 2023. In de Prodentfabriek in Amersfoort kwamen in de ochtend en middag diverse zorgprofessionals bijeen om zich te laten inspireren door Impactmakers en Koplopers om de personeelstekorten in de zorg- en welzijnssector op een creatieve manier te verminderen.

Deze inspirerende dag bestond uit twee delen. ’s Ochtends vond het Actie Leer Netwerk plaats. De ochtend begon met een plenair programma met een aantal inspirerende sprekers. Hierna waren er twee rondes met pitches van Koplopers. ’s Middags was de finale van de Impactmakersprijs 2022 voor het meest succesvolle arbeidsmarktproject in zorg en welzijn. De middag werd begeleid door dagvoorzitter Marijke Roskam.

De zes genomineerde Impactmakers uit zorg, welzijn en zorgonderwijs werden in het zonnetje gezet. In pitches deelden ze hun kennis en ervaring over hun bewezen goede arbeidsmarkttrajecten. Het ging vooral over anders werken, anders leren en anders doen voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt in zorg en welzijn. Na de pitches volgden tafelgesprekken met eerdere impactmakers en met de vakjury.

Onder luid tromgeroffel en spannende muziek maakte de vakjury de Impactmaker 2022 bekend. De jury bestempelde Welzijnsverzorgende van Sevagram, Gilde Opleidingen en Stichting Koraal officieel als dé Impactmaker 2022. Speciaal voor de uitreiking was Marcelis Boereboom, secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), namens de vakjury aanwezig om de award te overhandigen.

Deze Impactmakerprijs is bestemd voor het initiatief dat het afgelopen jaar een positieve bijdrage leverde aan het structureel terugdringen van de personeelstekorten in zorg en welzijn. Anderstaligen opleiden in de zorg kreeg de meeste stemmen van het publiek en mocht de publieksprijs in ontvangst nemen. Na deze feestelijke uitreiking werd de dag afgesloten met een netwerkborrel, waar iedereen de gelegenheid had om nog verder te praten over de initiatieven.

Wil u ook een uitreiking of symposium organiseren?