IC-(na)zorg; de kracht van samen

Najaarsconres 2022

In september organiseerde PINO in opdracht van Stichting FCIC het najaarscongres ‘de kracht van samen’. In stichting FCIC (Family and Patient Centered Intensive Care) bundelen patiënten, IC-professionals en wetenschappers hun krachten om samen de impact van een IC-opname te beperken.

Mede door COVID-19 en het belangrijke werk dat de IC-professionals de afgelopen twee jaar in de ziekenhuizen hebben verricht, is deze bijeenkomst een aantal keer uitgesteld. Maar op 21 september 2022 was het dan eindelijk zover: het Congres IC-(na)zorg! FCIC: “Goede IC-(na)zorg geven we als we als multidisciplinair team samenwerken. Willen we innoveren dan hebben we ook daarvoor elkaar nodig. En willen we de IC-(na)zorg evalueren dan doen we dat door middel van de verbinding van praktijk en onderzoek. Allemaal vormen van ‘samen’.” Vanuit dit streven heeft PINO FCIC begeleid in de logistieke organisatie van haar najaarscongres. Ook verzorgden wij de communicatie met de sprekers en deelnemers en adviseerden we over de bezoekerswerving.

Meer dan 200 IC-verpleegkundigen, intensivisten en ervaringsdeskundigen kwamen tijdens het najaarscongres in Den Bosch bijeen om de meest recente kennis op te doen over projecten en praktische tips om in hun werk toe te kunnen passen. Het was een waardevolle bijeenkomst waar naast het plenaire programma met diverse keynote sprekers ook een aantal verdiepingssessies werden georganiseerd. Aan het eind van de bijeenkomst werd aan alle aanwezigen het boekje ‘Impact van intensive care’ uitgedeeld. Hierin delen 22 oud IC-patiënten, naasten en professionals hun persoonlijke verhaal over wat een opname op een intensive care afdeling met een mens en zijn omgeving kan doen.

Hulp nodig bij het organiseren van een congres voor (zorg)professionals?